Flowers

Dankzij een dagelijkse wandeling doorheen de Kempense natuurpracht komt een kunstenaar tot nieuwe inzichten. Deze intense beleving van de natuur en het aanschouwen van het wisselen der seizoenen resulteerde in een reeks van nieuwe werken die draaien rond het thema ‘bloemen’. 
 
Het is de kunstenaar niet te doen rond bloemen die als een harmonieuze eenheid in een tuin of veld bloeien. Het gaat over het resultaat van de menselijke interventie in het schikken van deze bloemen tot majestueuze pronkstukken. 
 
Maar niets is wat het lijkt. De bloemen in deze bloemstukken zijn geen bloemen. Het zijn de gekende potjes die geschikt worden tot bloemen. En deze ‘potjesbloemen’ worden gearrangeerd tot heuse bloemstukken of boeketten in vazen. De inspiratie voor de vazen, haalde Laurent uit het begin van zijn carrière. 
 
Naast een hele reeks van kleine werkjes met boeketten, ontstaan er grote schilderwerken zoals ‘Boterbloemen’ en ‘Primavera’. 
 
Ook is er -net zoals het wisselen van de seizoenen- een wissel in het kleurgebruik: een krachtig, contrastrijk zwart-wit pallet maakt plaats voor een vrolijk, zonnig, gouden geel. Dit geel in de boeketten is geïnspireerd op een doek van de Parijse kunstschilder Balthus. 
 
Deze reeks boeketten en bloemstukken op doek, werd aangevuld met beelden afgewerkt in bladgoud en met buitengewone bronsboeketten.