About Laurent Reypens

Laurent Reypens, geboren in 1954 te Westerlo, schildert en maakt beelden in polyester, brons en glas. Hij is gefascineerd door de eenvoud en de rust die uitgaat van alledaagse dingen. In zijn werken gebruikt hij steeds dezelfde kom van Belgisch aardewerkproducent Royal Boch: halfrond en staande op een kleine voet, maar telkens met een even eerlijke en universele vormgeving. 

Deze kom vormt de rode draad doorheen de werken van Laurent Reypens en fungeert als zijn handschrift. Het gaat met andere woorden niet om de kom an sich. Het gaat om de positie van de kommen, of wat ze in hun welbepaalde volgorde uitdrukken. Deze posities zijn zeer divers en stralen soms rust uit, soms wat speelsheid. Soms zijn de kommen zeer nadrukkelijk aanwezig en komen ze echt op je af. De werken danken hun kracht aan het repetitieve aspect. Deze herhaling geeft zijn werken de nodige abstractie en dynamiek.

Laurent Reypens presenteerde zijn universele kommen reeds in verschillende landen, en zijn werken worden door kunstliefhebbers wereldwijd verzameld. In België werd zijn werk reeds getoond op verschillende tentoonstellingen en plaatsen: Kunstverzameling van BIAC (Brussels Airport), Stadhuis van Brussel, Brussels parlement en Art in the park (Beerzel). 

Hij presenteerde zijn werken ook tijdens verschillende solotentoonstellingen in binnen- en buitenland waaronder  zijn ‘Sfumato’ werken in de Halle te Geel (België) en in het Belgische consulaat te Hannover (Duitsland) in 2014. In 2015 volgde, in samenwerking met Berengo Studio, ‘Venice Projects’ in de Fenice Gallery te Venetië (Italië). Later, in 2017 werd ‘Slow Motion’ in de Henrad gebouwen te Herentals (België) getoond, waarbij ook het boek ‘In Slow Motion’, uitgegeven door de kunstuitgeverij Skira, werd voorgesteld. 

Reypens nam ook deel aan tal van groepstentoonstellingen zoals ‘Contemporary Chaos’ (Vestfossen Kunstlaboratorium - Noorwegen). Zijn werken waren ook te bezichtigen in verschillende galeries in Duitsland en Zwitserland: Kunstverein Krefeld, Galerie Besch, Kunstverein Bruchsal en in de Kunsthalle te Arbon.  Samen met Berengo Studio tekende hij tevens present op Art-Fair Palm Beach (USA), Art-Fair Stockholm (Zweden) en Art-Fair Karlsruhe (Duitsland).